abonneren

Super Architect 3D Platinum

Super Architect 3D Platinum 12 biedt uitgebreide mogelijkheden voor het ontwerpen en plannen van werkzaamheden aan huis en tuin.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Basisfunctionaliteit van het pakket is het tekenen van plattegronden. De taakgerichte interface is handig ingericht voor het tekenen van fundering en muren, het toevoegen van vloeren, deuren en vensters, het maken van een dak en zolder, het instellen van kleuren en texturen, toevoegen van nutsvoorzieningen en het aanleggen van de tuin. Het geheel kan daarna driedimensionaal en ingekleurd worden weergegeven. Handig is de mogelijkheid om een bouwplaat uit te printen, zodat u zelf een maquette van het ontwerp in elkaar kunt knutselen.

Naast deze basisfunctionaliteit biedt het pakket veel extra's. Denk aan het importeren en overtrekken van een gescand bouwplan, er is een foto-editor voor achtergrondfoto's, een importfunctie voor CAD-bestanden, een eenvoudige 3D-modeler, het maken van detailtekeningen en zelfs het maken van animaties.

Naast de meegeleverde set deuren, kozijnen, bomen en planten, bouwmaterialen en meubilair zijn er diverse wizards om uw eigen varianten te ontwerpen. Handig, want de deur die u zoekt zit vaak nét niet in de standaardbibliotheek. Naast de deurdesigner, vensterdesigner, open haard-wizard, planteneditor en plintdesigner bevat het pakket nieuwe wizards voor dakkapellen, kasten en ramen.

Super Architect is volledig Nederlandstalig, heeft een uitstekende helpfunctie en wordt geleverd met veel instructievideo's en een oerdegelijke papieren handleiding. Nadelen vinden we de kopieerbeveiliging die de originele cd noodzakelijk maakt. Bovendien wordt hiervoor een speciale driver geïnstalleerd. Ook moet DEP (Data Execution Prevention) worden uitgeschakeld om het programma aan de praat te krijgen onder Vista.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreide functionaliteit
  • zeer uitgebreide handleiding en hulp
  • kopieerbeveiliging
  • onder Vista DEP aanpassen noodzakelijk
Al met al is Super Architect 3D Platinum een uitgebreid pakket dat zeker van pas komt bij het plannen van doe-het-zelf-werkzaamheden of bij het communiceren van uw ideeën naar architect of aannemer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: