abonneren

Super Architect 3D Platinum NexGen

Programma's voor woningontwerp en –inrichting zijn er al jaren, maar gaan ze ook vooruit? Het antwoord op die vraag beantwoorden we bevestigend als we kijken naar de ontwerp- en inrichtingsmogelijkheden van Super Architect 3D Platinum.

In het nieuwste en zwaarste architectuurprogramma van Easy Computing is aan veel aspecten van serieus bouwwerk gedacht: fundering, allerlei soorten muren, trappen, vensters, enzovoort. U wilt pilaren? Geen probleem. Een vide? Kan ook. Een mansardedak? Behoort tot de mogelijkheden. Het assortiment voorwerpen voor de woning- en tuininrichting mag eveneens gezien worden. Zelfs aan elektra, verwarming en sanitair is gedacht, al verbaast het ons dat we wel elektrische bedrading konden leggen, maar nergens waterleidingen tegenkwamen.

Het ontwerpproces wordt vereenvoudigd door allerlei wizards en er zijn aanvullende 'powertools' om uw leven verder te vergemakkelijken, bijvoorbeeld voor het importeren van foto's in uw ontwerp of het bewaken van uw budget.

Dat klinkt allemaal heel mooi. Is Super Architect dus een goed programma? Nou nee, en wel om twee redenen. De eerste is de installatie die (onnodig) automatisch op de C:-schijf plaatsvindt. Dat maken we graag zelf uit. De tweede reden is ernstiger: een hemeltergende 3D-weergave. In Grand Theft Auto IV racet u met 200 per uur door bijna levensechte straten van New York, maar Easy Computing slaagt er niet eens in om ons een fatsoenlijke wandeling door een huis te laten maken, en dat op een Core i7 met een GTX295-kaart. Logisch, want deze superarchitect draait maar op één pitje en gebruikt de kracht van de grafische kaart in het geheel niet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede ontwerpcapaciteiten
  • grafische prestaties
  • installatie
'NexGen New Technology', zoals de doos prominent vermeldt? Nee, eerder een déjà vu van graphics uit reeds lang vervlogen dagen. Super Architect 3D Platinum biedt op ontwerpgebied aardig gereedschap, maar valt zwaar door de mand op het gebied van weergave.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Laatste reactie