abonneren

Stuur zes monitoren aan met de AMD HD6760

Met de nieuwe AMD HD6760 - een discrete notebook chip - is het mogelijk tot zes schermen aan te sturen. Dat is tot nog toe niet mogelijk geweest met een chip in dit segment.

Zes schermen aansturen met je notebook. Dat is toch wel bijzonder en erg interessant in het zakelijk segment. Denk aan programmeurs, dtp'ers, of welke graficus dan ook. Tot nu toe is het niet mogelijk geweest, tenminste, niet bij de consumentenchips. Nu dus wel: de HD6760 biedt deze mogelijkheid.

Uitaraard heeft AMD de chip volgepropt met de nieuwste snufjes: OpenCL voor gpgpu - parallel computing - DirectX-11 en bijvoorbeeld hardwarematige decodering van video.

Met 480 streaming processors en een snelheid van 600 MHz valt de 6760 in het middensegment van AMD. De gpu is bijgestaan door gddr5-geheugen dat draait op 800 MHz (3200 MHz effectief). De geheugenbus is 128 bits breed. 

Interesssant is dat de nieuwe gpu gekoppeld kan worden aan een Llano-chip. Op die manier zal de interne gpu van Llano zijn werk doen als er weinig grafische kracht nodig is, en de HD6760 bijspringen als er meer processorkracht nodig is. 

Knap is dat AMD het energieverbruik behoorlijk laag heeft weten te houden: de HD6760 verbruikt slechts 35 watt maximaal. Dat moet ook wel in een notebook, anders is de notebook binnen no-time leeg. De HD6760 is vanaf nu beschikbaar en kan dus her en der gevonden worden.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags:

Laatste reactie