abonneren

Snagit 11

Voor het maken van screenshots is Snagit al jarenlang een bekende speler. Wat zijn de belangrijkste verbeteringen in de nieuwe versie 11?
Score
80
  • Pluspunten
  • spellingscontrole
  • videotutorials maken
  • output delen via social media + ftp
  • Minpunten
  • alleen microfooninput bij video-opnamen
  • geen Nederlandse menu’s

None

Het is jammer dat Snagit alleen microfoongeluid op kan nemen, maar al met al is het een zeer compleet pakket.

Wil je een screenshot maken van een object op het scherm, dan biedt Snagit 11 meerdere mogelijkheden. Zo leg je bijvoorbeeld alleen een menu of een venster dat groter is dan het scherm vast. De tool slaat gemaakte screenshots automatisch op. De screenshots kun je ook via social media als Twitter en Facebook met anderen delen of je uploadt ze via ftp naar een server.

Snagit 11 herbergt een ingebouwde beeldbewerker. Je kunt beelden vergroten, verkleinen of bepaalde gedeelten onleesbaar maken en voorzien van verrijkingen als tekstballonnen, stempels en pijlen. Optioneel download je zonder kosten extra clipart, getallen en letters van de leveranciers website. Ook zijn er tegen betaling uitgebreidere pakketten verkrijgbaar onder de naam SuperStamps.

Opname

Alles wat op het scherm gebeurt, kun je met Snagit 11 in een video vastleggen. Tijdens onze test blijkt de beeldkwaliteit goed en de video’s worden vloeiend afgespeeld. De video’s worden direct vastgelegd in mpeg4-formaat en zijn vanuit het programma te uploaden naar YouTube. Het is wel jammer dat Snagit 11 alleen het geluid afkomstig van een microfoon opneemt. Dat maakt deze feature eigenlijk alleen geschikt voor het maken van instructievideo’s.

Probeerversie

Het programma beschikt over spellingscontrole voor de talen Engels (USA en UK), Duits en Frans. Ook kun je een eigen woordenboek in een andere taal toevoegen; lees hiervoor de instructies op de helppagina’s. Het programma mag je dertig dagen uitproberen met volledige functionaliteit. Heb je dus incidenteel een professioneel captureprogramma nodig, dan kun je met deze proefversie prima uit de voeten. Wil je het programma permanent gebruiken, dan dien je de betaalde versie aan te schaffen. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Snagit, Techsmith