abonneren

Slideshow Studio HD

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Met Slideshow Studio HD probeert Ashampoo uw foto's tot leven te wekken – maar dit lukt slechts ten dele.

Dankzij de intrede van de digitale camera maken we met z’n alleen veel meer foto’s. Nu redeneert Ashampoo dat het niet meer voldoende is om deze foto's simpelweg te vertonen. Nee, de afbeeldingen moeten aaneengesmeed worden tot diashow met flitsende overgangen, spitsvondige teksten, oogstrelende grafische vormen en pakkende muziek. Uiteraard is daarbij de traditionele (sd-)beeldkwaliteit allang niet meer goed genoeg: een diashow wordt bij voorkeur in full-hd (1920 x 1080 pixels) in elkaar gesleuteld. Dat is dan ook precies wat Slideshow Studio HD voor u doet. Helaas laat het programma daarbij wel de nodige steken vallen.

Over het gemak waarmee u uw diashows maakt niets dan goeds. Na het toevoegen van uw foto's kan het programma er bijna automatisch een visueel aantrekkelijke diashow van maken. Wie meer wil kan de beeldovergangen naar zijn hand zetten en titels en muziek toevoegen. Daarna is het een kwestie van het uitvoerformaat kiezen en Slideshow Studio doet – redelijk vlot – zijn kunstje. Toch missen we de nodige functies en mogelijkheden.

Om te beginnen kunnen we niet pannen en zoomen, bij uitstek een trucje om stilstaand beeld tot leven te wekken en een indruk van bewegend beeld te geven. Ook is de hoeveelheid overgangen beperkt, zowel in aantal als in visuele schoonheid. Beperking is ook het trefwoord bij de uitvoerformaten: zo kunnen we wel naar dvd branden, maar wordt blu-ray (ondanks de 1080p-uitvoer) niet ondersteund. In onze voorbeelddiashow is de achtergrondmuziek bovendien veel zachter dan in het origineel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • makkelijk
  • geen blu-ray
  • beperkte effecten
Slideshow Studio HD's onvolkomenheden zouden niet zo'n probleem zijn als gratis concurrent DVD Slideshow GUI niet veel uitgebreider was (meer dan 300 overgangen en effecten én blu-ray-ondersteuning). Ook het gebruiksgemak van deze concurrent doet nauwelijks onder voor dat van Ashampoo.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: