abonneren

Sketchbook Pro

Als we de website van Sketchbook Pro mogen geloven gaan de poorten van de grafische hemel zich voor ons openen wanneer we overstappen op deze software. De schrijvers van de ronkende teksten hebben in zoverre gelijk dat het programma inderdaad een genot is om mee te werken.

Dat komt vooral door de slimme gebruikers-interface die maar een zeer klein deel van het werkoppervlak bedenkt en waarin toch elke functie goed toegankelijk is. Dat lijkt overigens een grotere prestatie dan het is want het aantal functies is niet bepaald indrukwekkend. Met balpen, potlood, markeerstift, viltstift, verfkwast, airbush en twee soorten gummetjes zijn we uitgepraat - al moet gezegd dat deze wel allemaal prettig reageren. Niet alleen is het aantal penselen erg mager in vergelijking met de meeste concurrenten, elk van deze penseeltypen beschikt bovendien slechts over een of twee parameters (waarvan grootte er al één is) zodat u snel bent uitgespeeld met de creatieve mogelijkheden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lekker om mee te werken
  • Slimme gebruikersinterface
  • Duur
  • Weinig functionaliteit
Het aantal kunstjes dat Sketchbook Pro kent stijgt eigenlijk niet uit boven de functies die we ook in de meeste fotobewerkingspakketten vinden en dan is de prijs van dit product ronduit onvoorstelbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie