abonneren

Serif PagePlus X5

PagePlus is het dtp-pakket van Serif. De eerste naam die ons daarbij te binnen schiet, is (wederom) Adobe. PagePlus is een concurrent voor InDesign en biedt een enorme set aan functies voor een fractie van de prijs.
Score
90
  • Pluspunten
  • ingebouwde grafische tools
  • snel aan de slag
  • Nederlandstalig
  • Minpunten
  • geen InDesign-import

None

Afgezien van de ontbrekende InDesign-import is PagePlus een zeer compleet alternatief voor een zeer vriendelijke prijs.

De nadruk van PagePlus ligt op de gebruiker die niet dagelijks met dtp-software werkt. PagePlus X5 is volledig Nederlandstalig; de nieuwe X6-versie is dat (nog) niet.

Wie met InDesign heeft gewerkt, zal niet al te veel hoeven te wennen aan PagePlus. Alle concepten zijn vrijwel gelijk. Je kunt direct aan de slag met stramienpagina’s en daarvan afgeleide pagina’s. Indien gewenst kun je beginnen met een van de meegeleverde sjablonen. Dat zijn er flink wat, voor publicaties van websites tot brochures en menu’s tot etiketten. Grafische elementen kunnen aangepast worden met de ingebouwde LogoStudio, een tool die je tot in detail met vormen en tekst bezig laat zijn. Als je PhotoPlus hebt aangeschaft, biedt PagePlus een directe verbinding, waardoor je afbeeldingen kunt bewerken.

Het enige struikelblok voor overstappers is het gebrek aan importmogelijkheden. Afbeeldingen en tekst kun je zonder problemen toevoegen (ook pdf-bestanden), maar ondersteuning voor InDesign ontbreekt. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Serif, Indesign, Dtp

Nieuws headlines

Laatste reactie