Serif CraftArtist Platinum

Zelfs knutselen doe je op de pc: met CraftArtist rollen de mooie uitnodigingen en fotoboeken zo uit de printer.
CraftArtist concurreert met de in Nederland populaire online fotodiensten, die hun eigen gratis software leveren en verdienen aan de (betaalde) afdrukken. Het programma is alleen handig als je digitale publicaties wilt maken of zelf over goede printmogelijkheden beschikt. Als dat zo is, heb je voor € 47 een prima pakket in handen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De doos bevat maar liefst vier dvd’s (extra sjablonen) en een installatie-cd. CraftArtist is een van de programma’s die niet in het Nederlands verkrijgbaar is, maar de Engelse termen zullen iedereen die wel eens met creatieve software gewerkt heeft bekend voorkomen. De installatie verloopt soepel, hoewel het direct al opvalt dat Serif erg graag wil dat je je registreert voor hun webdienst DaisyTrail. Zowel in de begeleidende documentatie als in het programma zelf word je verleid tot registratie, die benodigd is om extra content te downloaden (waarvan sommige pakketten zelfs betaald zijn). Met de meegeleverde dvd’s Wedding Day, Greetings Cards, Baby Photos en Scrapbooks kom je echter al een heel eind.

CraftArtist richt zich duidelijk op papieren productie. Geboortekaartjes, plakboeken, fotoboeken: je kunt je helemaal uitleven voor elke feestelijke gebeurtenis. Even opletten dat je het programma instelt op centimeters in plaats van inches (onder Tools, Options, Layout) – en hopen dat CraftArtist die instelling ook onthoudt. De interface is wat druk, maar focust zich rondom het werkvlak in het midden. Op basis van de meegeleverde templates kun je simpelweg extra foto’s en versiersels aan pagina’s toevoegen. Ook zitten er enkele basale tekenmogelijkheden in, zoals een penseel, kwast, pen en potlood. CraftArtist heeft ook eenvoudige ondersteuning voor tekentablets.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: serif, sjablonen, craftartist