abonneren

Raw converteren met PhotoNinja

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Kleurverzadiging reduceren
  3. > Hoge lichten herstellen
  4. > Lensfouten corrigeren
Omdat de nieuwe raw-converter PhotoNinja zo fraai binnen Adobe Photoshop Lightroom te gebruiken is, hebben we een speciale miniworkshop geschreven voor het werken met PhotoNinja binnen de Lightroom workflow. De bewerkingstips gelden natuurlijk ook voor PhotoNinja als losse raw-converter.

1. Als externe editor installeren

PhotoNinja als externe editor binnen de Lightroom workflow opnemen is heel eenvoudig, en vereist eigenlijk maar één stap. Start Lightroom en ga naar Voorkeuren – Extern bewerken. Kies daar voor PhotoNinja als Extra externe editor (de eerste externe editor is altijd Photoshop of Photoshop Elements). Het belangrijkste detail hier is het onderste veld, waarin je aangeeft hoe de naam van het tiff-bestand moet zijn. Omdat PhotoNinja aan de hand van die naam het originele raw-bestand moet zoeken, houd je deze naam identiek aan het origineel, of je kiest voor Originele naam + volgnummer. In de voorkeuren van PhotoNinja kies je voor Attempt to open/re-edit matching RAW file when JPEG/TIFF received from another application, en Enable shadow XMP files. Nu kan je een raw-bestand extern bewerken door in Lightroom te kiezen voor Foto, Bewerken in, Bewerken in PhotoNinja.

Maak PhotoNinja de extra externe editor in Lightroom.
Maak PhotoNinja de extra externe editor in Lightroom.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Foto & grafisch

Tags: Fotografie, Fotobewerking, photoninja

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord