abonneren

Portrait Professional 6

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Foto's retoucheren waardoor gezichten knapper worden is een tijdrovende klus waarbij de nodige vaardigheden komen kijken met applicaties zoals bijvoorbeeld Photoshop. Met Portrait Professional 6 kun je gemakkelijk zonder enige kennis hetzelfde doel bereiken en glossywaardige foto's creëren met behulp van wat markers en sliders.

Het programma put zijn krachten uit een database van gezichtsportretten van honderden mensen van allerlei soorten en maten. Met deze database vol gezichtskennis kan de software uw eigen portretfoto verbeteren door de lichtbalans, bepaalde gezichtskenmerken en andere ongeregeldheden aan te passen.
Er zijn twee stappen in het proces. Eerst vraagt de software van u de hoofdkenmerken van het gezicht aan te geven. Dit doet u door begeleid ooghoeken, puntje van de neus en de randen van de mond te markeren. Wanneer deze punten zijn ingevoerd plaatst het programma een raster over de foto welke u door te slepen kunt aanpassen naar de juiste maat zodat alle kenmerken correct 'gevangen' worden. Daarna gaat Portrait Professional voor u aan het werk door uw foto in slechts enkele seconden te verbeteren.
Daarna is het tijd voor stap twee. Naast het portret heeft u een diverse sliders tot uw beschikking waarmee u handmatig zelf ook aanpassingen kunt maken. Deze aanpassingen kunnen behoorlijk dramatisch uitpakken als u extreem te werk gaat maar geven u wel de mogelijkheid heel precies de foto nog meer te verbeteren. Dit is erg gemakkelijk want u heeft zelf geen enkele kennis nodig. Gewoon schuiven met de slider en wanneer de foto u bevalt kunt u stoppen.

Er zijn zes onderdelen waarop u de boel kunt beïnvloeden, namelijk 'Face Sculpt', 'Skin', 'Eye', 'Mouth', 'Lighting' en 'Picture'. Met Face Sculpt kunt u zaken aanpassen die onder programma's als Photoshop erg ingewikkeld zijn. Zo kunt u de vorm van het hoofd, kaak en neus individueel van elkaar aanpassen. Voor de ogen en de mond zijn de aanpassingsmogelijkheden subtieler en preciezer. Ook is de gezichtsuitdrukking aan te passen. Met 'Skin' kunt u vlekjes, rimpels en andere oneffenheden zonder al te veel moeite wegwerken.
Als u te enthousiast tekeer gaat met de sliders zult u onwaarschijnlijk gruwelijke portretten creëren, maar als u voorzichtig te werk gaat kunt u in slechts enkele minuten een hele professionele foto maken. Met Portrait Professional kunt u het beste van een portret naar voren brengen zonder dat u het oorspronkelijke karakter van de foto aantast. Het enige minpunt wat wij kunnen bedenken is dat het programma geen Nederlands praat. Portrait Professional kan met bijna elk portret omgaan maar werkt het beste met hoge kwaliteitsfoto's. Het beste resultaat bereikt u met 16-bit en RAW foto's op de hoogste kwaliteit.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • makkelijk in gebruik
  • goedkoop
  • uitstekende resultaten
  • niet in het Nederlands
Laat de lage prijs u niet voor de gek houden. Met Portrait Professional 6 heeft u een krachtig stukje software in handen waarmee u fantastische resultaten kunt boeken mits u voorzichtig te werk gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Watermerk, Foto's