abonneren

Picasa 3

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Maak de boel weer op orde met Picasa 3.

Wellicht de bekendste beheertool is Google's Picasa. Het pakket scant uw harddisk en geeft uw fotoverzameling op een overzichtelijke manier, in de vorm van thumbnails, weer. U kunt zelf foto's groeperen in albums en foto's annoteren, zodat u eenvoudig in uw verzameling kunt zoeken. Ook kan het pakket uw foto's geotaggen (plaatsen op de kaart) door een koppeling met Google Earth. Verder kunt u foto's direct mailen vanuit het pakket, ze uploaden naar het web en ze exporteren naar allerlei bestandsformaten. Naast deze beheertools bevat het pakket eveneens functionaliteit voor het aanpassen van foto's. U kunt de helderheid, het contrast, de kleurverzadiging en de lichte en donkere partijen in de foto bijwerken of dit automatisch door het pakket laten doen. Ook het weghalen van rode ogen gaat vrijwel automatisch. Verder bevat het pakket nog wat effectfilters om bijvoorbeeld de korrel aan te passen, de scherpte te veranderen of de foto een mooie, ouderwetse sepialook te geven.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer duidelijke gebruikersinterface
  • alleskunner
  • foto kan slechts in 1 album tegelijkertijd voorkomen
  • historische weergave is niet al te vlot
Google's Picasa 3 werkt erg duidelijk en eenvoudig en is voor het goed beheren van een fotoverzameling ruimschoots voldoende.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Picasa

Laatste reactie