abonneren

Picasa 3

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Maak de boel weer op orde met Picasa 3.

Wellicht de bekendste beheertool is Google's Picasa. Het pakket scant uw harddisk en geeft uw fotoverzameling op een overzichtelijke manier, in de vorm van thumbnails, weer. U kunt zelf foto's groeperen in albums en foto's annoteren, zodat u eenvoudig in uw verzameling kunt zoeken. Ook kan het pakket uw foto's geotaggen (plaatsen op de kaart) door een koppeling met Google Earth. Verder kunt u foto's direct mailen vanuit het pakket, ze uploaden naar het web en ze exporteren naar allerlei bestandsformaten. Naast deze beheertools bevat het pakket eveneens functionaliteit voor het aanpassen van foto's. U kunt de helderheid, het contrast, de kleurverzadiging en de lichte en donkere partijen in de foto bijwerken of dit automatisch door het pakket laten doen. Ook het weghalen van rode ogen gaat vrijwel automatisch. Verder bevat het pakket nog wat effectfilters om bijvoorbeeld de korrel aan te passen, de scherpte te veranderen of de foto een mooie, ouderwetse sepialook te geven.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer duidelijke gebruikersinterface
  • alleskunner
  • foto kan slechts in 1 album tegelijkertijd voorkomen
  • historische weergave is niet al te vlot
Google's Picasa 3 werkt erg duidelijk en eenvoudig en is voor het goed beheren van een fotoverzameling ruimschoots voldoende.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Picasa

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord