abonneren

Phototools

Digitaal gedrukte fotoboeken worden steeds populairder. Meestal wordt er naar de afdrukkwaliteit van de verschillende aanbieders gekeken, maar ook de benodigde software is van belang. We bekijken de software van Phototools.

Phototools is gebaseerd op een losbladig systeem, dus dan is het logisch dat u geen spreadfoto in het binnenwerk kunt gebruiken. Op de cover zou het wel moeten kunnen, maar ook daar is dat niet mogelijk. Verder biedt het programma veel mogelijkheden. Lay-outs zijn aan te passen, waarbij u twee of meer kaders kunt uitlijnen, maar niet automatisch qua grootte kunt gelijktrekken. Helaas kunt u een gewijzigde lay-out echter niet als nieuwe sjabloon opslaan, dat is toch wel een misser.

Als achtergrond kunt u een kleurtje gebruiken, een standaard achtergrondfoto of een eigen foto. De transparantie van een achtergrond is met een schuifje in te stellen, zodat het nooit te dominant wordt. U kunt de foto's bewerken wat betreft helderheid, kleur en contrast, er zijn geen filters met allerlei effecten. Een nadeeltje is dat het programma u niet laat zien welke foto's u al gebruikt hebt. Vooral bij dikke boeken met veel foto's is dat lastig. U kunt ook een randje en een schaduw aan een fotokader toevoegen, maar de mate van dit effect is weer niet in te stellen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • lay-outs makkelijk aan te passen
  • niet duidelijk welke foto's al gebruikt zijn
  • geen spreads
Phototools biedt veel mogelijkheden maar heeft ook een aantal vervelende minpunten zoals het gebrek aan informatie over welke foto's al in uw album zitten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: phototools

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord