abonneren

Photoshop Elements: Retoucheren in een nieuwe laag

Met het Kloonstempel of het Retoucheerpenseel werk je kleine ongerechtigheden in de foto weg, zoals een pukkeltje op een gezicht. Meestal zal je dat gewoon in de foto zelf doen, maar het kan ook in een aparte laag.

Maak een nieuwe laag aan en klik dan 'Monster van alle lagen' aan in de gereedschapsbalk. Dat geeft je de mogelijkheid om het gekloonde deel na afloop nog aan te passen. Stel dat je een plekje in een bakstenen muur retoucheert, dan kan het erg lastig zijn om exact de steenstructuur uit te lijnen bij het klonen. Werk je in een aparte laag, dan kan je dat altijd achteraf nog rechtzetten door de laag met het gekloonde stukje iets te verschuiven. Bovendien kan je een iets te ver doorgeschoten gekloond deel ook makkelijk weer wissen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Elements

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord