abonneren

Photoshop Elements: Resolutie en beeldgrootte

Het begrip Resolutie (uitgedrukt in pixels per inch) leidt vaak tot verwarring. Veel mensen denken dat een hogere resolutie ook een groter bestand oplevert.

Dit is echter een misverstand, dat komt doordat die optie 'Nieuwe beeldpixels berekenen' in het Dialoogvenster 'Afbeeldingsgrootte' vaak aan staat. De resolutie is echter alleen van belang bij het afdrukken en is niets meer dan het aantal pixels dat op één inch papier wordt afgedrukt. Het is feitelijk dus de grootte van iedere pixel, want 300 pixels per inch betekent dat iedere pixel 1/300e inch moet zijn. Als je de resolutie hoger maakt (zonder daarbij nieuwe beeldpixels te berekenen, dus die optie moet dan uit staan), worden meer pixels per inch afgedrukt. Alleen de fysieke grootte van iedere pixel op de afdruk wordt dan kleiner. De grootte van de afdruk in centimeters wordt dus ook kleiner, maar het totale aantal pixels in het bestand blijft hetzelfde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord