abonneren

Photoshop Elements: Hiërarchische trefwoorden

Als je een flink aantal trefwoorden gebruikt, kan dat onoverzichtelijk worden. Photoshop Elements heeft echter de mogelijkheid om trefwoorden 'hiërarchisch' in te delen, zodat ze op een logische manier bij elkaar horen.

Standaard heb je al een aantal categorieën, zoals Mensen, Plaatsen, Gebeurtenissen, maar daarbinnen kan je ook nog met subcategorieën werken, die op zichzelf ook een trefwoord zijn. Dat doe je als volgt. Stel dat je met enige regelmaat naar Amerika gaat, waaronder New York. Je gebruikt al de trefwoorden 'Amerika' en 'New York'. Rechtsklik nu op 'Amerika' onder het kopje 'Trefwoordtags' en kies 'Trefwoordtag Amerika wijzigen in een subcategorie'. Vervolgens kan je het trefwoord 'New York' op 'Amerika' slepen, waardoor 'New York' als sub-trefwoord onder 'Amerika' wordt gerangschikt.

Hetzelfde doe je met alle andere trefwoorden van plaatsen in Amerika. Je kunt ook van 'New York' weer een subcategorie maken, zodat je bijvoorbeeld het trefwoord 'Vrijheidsbeeld' onder New York kunt rangschikken. Je kunt trefwoorden en subcategorieën overigens ook aanmaken door op het groene plusje te klikken.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Elements