abonneren

Photoshop Elements: Hiërarchische trefwoorden

Als je een flink aantal trefwoorden gebruikt, kan dat onoverzichtelijk worden. Photoshop Elements heeft echter de mogelijkheid om trefwoorden 'hiërarchisch' in te delen, zodat ze op een logische manier bij elkaar horen.

Standaard heb je al een aantal categorieën, zoals Mensen, Plaatsen, Gebeurtenissen, maar daarbinnen kan je ook nog met subcategorieën werken, die op zichzelf ook een trefwoord zijn. Dat doe je als volgt. Stel dat je met enige regelmaat naar Amerika gaat, waaronder New York. Je gebruikt al de trefwoorden 'Amerika' en 'New York'. Rechtsklik nu op 'Amerika' onder het kopje 'Trefwoordtags' en kies 'Trefwoordtag Amerika wijzigen in een subcategorie'. Vervolgens kan je het trefwoord 'New York' op 'Amerika' slepen, waardoor 'New York' als sub-trefwoord onder 'Amerika' wordt gerangschikt.

Hetzelfde doe je met alle andere trefwoorden van plaatsen in Amerika. Je kunt ook van 'New York' weer een subcategorie maken, zodat je bijvoorbeeld het trefwoord 'Vrijheidsbeeld' onder New York kunt rangschikken. Je kunt trefwoorden en subcategorieën overigens ook aanmaken door op het groene plusje te klikken.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Elements

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord