abonneren

Photoshop Elements: Goede trefwoorden

Photoshop Elements bestaat eigenlijk uit twee programma's, de Organizer en de Editor. In de Organizer beheer je de foto's en zorg je ervoor dat je die ook snel weer kunt terugvinden.

Daarvoor heb je de mogelijkheid om trefwoorden ('trefwoordtags' genoemd) en sterren aan foto's toe te kennen. De sterren gebruik je om de kwaliteit van de foto mee aan te geven, als een rapportcijfer. Trefwoorden gebruik je om foto's terug te vinden, gebaseerd op de inhoud van de foto. Probeer trefwoorden te gebruiken die niet zo specifiek zijn dat ze op slechts één foto van toepassing zijn, maar een trefwoord dat van toepassing is op vijfduizend foto's is meestal ook niet zo nuttig, behalve om in combinatie met meerdere trefwoorden te gebruiken. Zo is zoeken op alleen 'Spanje' meestal niet nuttig, zeker niet als je vaak naar Spanje gaat. Maar de combinatie 'Spanje' en 'Strand' kan wel nuttig zijn, want dat geeft je alle foto's die aan een strand in Spanje zijn gemaakt. Een handige set trefwoorden kan zijn: het land; de streek; de stad; specifiek onderwerp (strand, kerk, hotel).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Elements

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord