abonneren

Photoshop Elements: Beelden monteren

Door een geselecteerd deel van een foto te kopiƫren, naar een andere foto te gaan en deze daar te plakken, kan je die selectie tegen een heel nieuwe achtergrond zetten. De selectie wordt dan een nieuwe laag in die tweede foto.

Selecteer wel eerst het gereedschap 'Verplaatsen' voordat je de selectie kopieert, anders wordt de selectie zelf (de selectierand met 'wandelende mieren') en niet de inhoud gekopieerd! Je kunt het ook doen zonder het klembord te gebruiken; met verslepen.

Dat vereist even een handigheidje, omdat de foto's in tabs naast elkaar zitten en daarom niet tegelijkertijd zichtbaar zijn. Pak de selectie op met het gereedschap 'Verplaatsen'. Sleep de selectie naar de tab van de andere foto. Als Photoshop Elements naar de andere foto is overgeschakeld, beweeg je de cursor naar binnen in die foto. Je ziet nu een plusje bij de cursor komen. Dit geeft aan dat het versleepte deel wordt toegevoegd (als nieuwe laag) aan die foto zodra je de muisknop loslaat. Als je de shift-toets ingedrukt houdt, wordt het geselecteerde deel exact in het midden geplaatst. Dat is vooral handig als je twee foto's van precies dezelfde grootte pixel-nauwkeurig over elkaar heen wilt leggen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Elements

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord