abonneren

Photo & Graphic Designer 7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Magix brengt aan de lopende band nieuwe versies uit. Deze keer is het de beurt aan Photo & Graphic Designer 7. Dat je veel krijgt voor niet al te veel geld, is een mooie opsteker.

Heb je niet veel zin om dikke handleidingen door te lezen en wil je vooral snel resultaat zien, probeer dan eens Magix Photo & Graphic Designer 7. Het programma werkt non-destructief, wat wil zeggen dat de originele foto niet wordt aangetast. Dat is een zorg minder als je net kennismaakt met fotobewerken.

Magix voegt vaak nieuwe, handige functies aan hun nieuwste versies toe, en ook nu weer toveren ze het een en ander uit de hoed. Het programma zelf is geheel in het Nederlands en lijkt qua interface op andere Magix-programma's, zoals Magix Web Designer. Met het opstarten wordt er gevraagd of je eenvoudige handelingen gaat doen of meteen geavanceerd aan de slag wilt. Twee functies zijn met name nuttig. Als eerste is er het intelligent schalen van foto's. Een foto kan in een paar klikken worden opgerekt zonder dat de inhoud uit zijn verband wordt getrokken. Het andere handigheidje is Magic Erase. Storende elementen worden gemarkeerd en door een slimme fotoanalyse verwijderd, waarna de foto wordt opgevuld door passende pixels. Dit bespaart veel tijd.

Voor de gebruiker die snel aan de slag wil, zijn er diverse kant-en-klare templates en (vector)graphics beschikbaar. Een folder of aankondiging is snel gemaakt. Net zo snel maak je een website en profiteer je van de gratis webruimte die beschikbaar gesteld wordt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • voordelig
  • handige instructievideo's
  • soms even zoeken
Dit alles-in-éénpakket biedt een keur aan mogelijkheden, van 3D-vormgeving tot het ontwerpen van logo's en mooie fotocompilaties. Ook raw wordt daarbij ondersteund. Als bonus krijg je een handige fotomanager, evenals zo'n drieduizend professionele sjablonen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: