abonneren

Photo Commander 8

Het aanbod aan fotobewerking- en beheertools varieert van gratis tot zeer duur en van buitengewoon beperkt tot zeer uitgebreid. Waar in dat spectrum moeten we Ashampoo's nieuwe Photo Commander 8 (PC8) plaatsen?

PC8 biedt een combinatie van beheertools voor het organiseren van uw fotoverzameling (zoals labelen, waarderen, zoeken), bewerkingsgereedschap voor correctie van veel voorkomende problemen (kleur, helderheid, rode ogen, scheve horizon, etc.) en eenvoudige creatieve hulpjes (panorama, webalbum, collage, kalender, etc.). Hiermee lijkt het zich ergens tussen Picasa / IrfanView en Photoshop Elements te plaatsen. Prijstechnisch klopt dat ook aardig: de eerste twee zijn immers gratis en Elements is bijna tweemaal zo duur.

Hoewel alle genoemde programma's qua mogelijkheden sterk op elkaar lijken, zijn er natuurlijk ook legio verschillen. Zo heeft Picasa als Google-product een bijna vanzelfsprekende koppeling met Google Maps, zodat u uw afbeeldingen kunt geotaggen; bij PC8 kan dat niet. Photoshop Elements aan de andere kant biedt professionelere fotobewerking en geavanceerdere effecten, wat gezien de herkomst van dat product ook logisch is. Zowel Elements als Picasa bieden bovendien gezichtsherkenning en ook dat missen we bij PC8.

Toch blijft er voor PC8 genoeg eigens over. Zo is de realtime diashow heel aardig en ook de mogelijkheid om foto’s te combineren tot pdf-document scoort pluspunten. Bovendien heeft het programma op het creatieve vlak het een en ander te bieden. Zo kunt u uw foto’s opleuken met praatballonnen of objecten uit de meegeleverde plaatjesbibliotheek.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • prettig in gebruik
  • veelzijdig
  • biedt weinig meer dan Picasa
Al met al is PC8 een product voor de niet al te veeleisende hobbyist. Z'n veelzijdigheid maakt het programma breed inzetbaar, maar heel veel meer dan de gratis concurrenten biedt het niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Ashampoo

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord