Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Panorama Maker 4

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Arcsoft heeft al een tijdje Panorama Maker in het assortiment. Versie 4 is voor $ 40 te downloaden van www.arcsoft.com.

Het programma heeft dezelfde functionaliteit, inzichtelijke interface en werkwijze als PhotoStitch van Canon: selecteren, ordenen en samenvoegen. De montage duurt met enkele minuten echter beduidend langer dan bij PhotoStitch.

Als het resultaat wordt weergegeven, kunnen met de optie Manual in de overlappende gebieden nog handmatig overlappingspunten worden aangegeven. Nadeel daarvan is dat vervolgens het hele montageproces weer helemaal moet worden doorlopen om het resultaat van de aanpassing te zien. Tot onze verrassing laat Panorama Maker 4 op onze testmatrix een paar steekjes vallen, maar meer eenvoudige klusjes brengt het tot een goed einde.

Een positief punt is dat het resultaat opgeslagen kan worden als jpeg, maar ook als mov, PTViewer en Flash, zodat u het resultaat ook eenvoudig interactief op een beeldscherm of internet kunt laten zien.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • foto's op te slaan als jpeg, mov, PTViewer en Flash
  • laat bij complexe bewerkingen steekjes vallen
  • trage montageproces moet meerdere keren doorlopen worden bij aanpassingen
Voor simpele werkjes volstaat Panorama Maker, maar voor het echte werk bent u aangewezen op andere software.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie