abonneren

PaintShop Pro: Tekst achter objecten

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

De vorige tip kan, in een iets aangepaste vorm, ook gebruikt worden om tekst achter objecten te laten verdwijnen. Omdat die objecten verschillende kleuren en helderheden kunnen hebben, werkt het hier niet goed om Mengbereiken in te stellen voor de helderheid van de onderliggende laag. Je kunt echter wel gebruikmaken van het feit dat de tekst dus alleen zichtbaar moet zijn als de onderliggende pixels blauw zijn (even aangenomen dat de objecten niet ook blauw zijn, want dan werkt dit niet). Kies Blauw als mengkanaal en verplaats nu juist de linkerschuifjes van de onderliggende laag, zodat de tekst onzichtbaar wordt als de onderliggende pixels niet blauw zijn. Soms heb je meerdere kleurkanalen nodig om het helemaal perfect te krijgen. 

PaintShop Pro: Tekst achter objecten

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord