abonneren

PaintShop Pro: Tekst achter de wolken

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

Met het zogenaamde 'mengbereik' van twee lagen kan je heel fraaie effecten maken, zoals een tekst die deels achter de wolken verdwijnt. Neem een foto met een mooie wolkenlucht, zet er een tekstlaag boven en ga naar de eigenschappen van de laag in het Lagen-menu. Onder het tabje Laagstijlen geeft je de tekst een 3D-effect, en daarna ga je naar Mengbereiken. Schuif de rechterschuifjes van Onderliggende laag naar binnen, om aan te geven dat de tekstlaag onzichtbaar moet worden als de pixels in de laag eronder een zeer hoge helderheid hebben (dus bijna wit zijn). Maak een schuin verloop om een zachte overgangszone te krijgen. 

PaintShop Pro: Tekst achter de wolken

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord