abonneren

PaintShop Pro: HDR uit enkel RAW-bestand

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

PaintShop Pro X5 heeft een fraaie nieuwe optie om een raw-bestand met hoog contrast te verweren: HDR uit drie belichtingen van een enkel raw-bestand. Selecteer een raw-bestand en kies Bestand – HDR –  Enkele raw-foto.... Je krijgt nu een venster waarin je de grootte van de belichtingsstappen kunt aangeven, en of je het middelpunt wilt verschuiven (zodat alle foto's lichter of donkerder worden). Druk dan op Foto splitsen. Je krijgt nu drie belichtingen van dit ene raw-bestand. Ben je tevreden, druk dan op Verwerken. De drie belichtingen worden dan samengevoegd tot een HDR-bestand, dat je verder kunt gaan 'tone mappen' zoals dat met ieder HDR-bestand gebeurt. 

PaintShop Pro: HDR uit enkel RAW-bestand

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord