abonneren

PaintShop Pro: Gestanste tekst

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

Een 'copyright mijn naam' tekst in de foto moet groot genoeg zijn zodat iemand die tekst niet even kan weghalen met het kloonstempel, maar onopvallend genoeg dat het de foto niet te veel verstoort. Een heel mooie methode is om een 'gestanste tekst' te maken. Type je tekst in met witte letters. Klik op het Laagstijlen knopje en zet daar Laag uit en Reliëf aan. Vervolgens ga je naar de Mengbereiken tab, en verplaats je daar de rechterschuifjes van de tekstlaag ongeveer naar het midden. Zo verdwijnt de tekst zelf en blijft alleen het reliëfeffect over, waardoor het lijkt alsof de letters in de foto gestanst zijn.

PaintShop Pro: Gestanste tekst

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord