abonneren

PaintShop Pro: Blauwe schaduwen corrigeren

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

Zonnige sneeuwfoto's hebben vaak blauwe schaduwen. Dat is een natuurlijk verschijnsel (de schaduwen worden met licht beschenen dat vanaf de blauwe lucht komt), maar we willen dat toch meestal wel wat verminderen. Maak een Kleurtoon/verzadiging-aanpassingslaag aan, kies voor Blauwtinten en zet de Verzadiging op -30. Als de blauwe lucht daardoor ook te veel kleur verliest, pak je een zwarte kwast en schilder je de lucht zwart in het masker van de aanpassingslaag. Op die plek werkt deze laag dan niet meer en daarom krijgt de lucht zijn oorspronkelijke blauwe kleur terug. 

PaintShop Pro: Blauwe schaduwen corrigeren

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord