abonneren

PaintShop Pro: Bestandsnamen aanpassen

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

Camera's geven hun bestanden een nogal nietszeggende naam, zoals DSC_1234 of zoiets. Het is slimmer om een naam te gebruiken die iets over het bestand zegt, zoals bijvoorbeeld een aantal letters (je initialen), gevolgd door de datum (jjjjmmdd), de tijd, en een volgnummer. Dan sorteren je bestanden keurig op volgorde, zelfs als je meerdere camera's gebruikt. In PaintShop Pro kan je dit doen door alle bestanden te selecteren, en dan Bestand – Namen in batch wijzigen te kiezen. Klik op de knop Wijzigen rechtsonder om een nieuwe naam te definiëren. 

PaintShop Pro: Bestandsnamen aanpassen

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord