abonneren

PaintShop Pro: Aanpassingslaag binnen groep

PaintShop Pro X5 is een zeer compleet programma, waarmee je zowel foto's kunt beheren als bewerken. Wij geven je 20 tips om nog meer uit dit programma te halen. De meeste tips werken overigens ook met oudere versies.

Als je een aanpassingslaag gebruikt om een foto te corrigeren, dan worden in principe alle zichtbare pixels van de lagen daaronder beïnvloed door die aanpassingslaag. Vaak zal dat de bedoeling zijn, maar soms niet. Denk aan een situatie waarin je alleen een ingemonteerd stukje beeld iets wilt aanpassen. In zo'n geval kan je de laag met het ingemonteerde stukje beeld binnen een laaggroep plaatsen, door die laag te selecteren en dan Lagen – Nieuwe lagengroep... te kiezen. Als je daarna de laag weer selecteert, en je voegt dan een aanpassingslaag toe, wordt die aanpassingslaag ook in de groep geplaatst en werkt die alleen op de pixels uit de lagen in die groep. 

PaintShop Pro: Aanpassingslaag binnen groep

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord