abonneren

Opencanvas 4 plus

Als Vincent van Gogh nu had geleefd zou hij ongetwijfeld dagelijks mailen en MSN'en met zijn broer Theo. Maar of hij zijn kunst vandaag de dag met de pc zou maken? Wij betwijfelen het. U leest hier waarom.

Ongetwijfeld het soberste programma in ons overzicht is OpenCanvas 4. Dit Japanse product met zijn zeer traditioneel aandoende interface is vooral populair bij de
makers van Manga. Dat heeft het programma vooral te danken aan soepel werkende airbrushes.

Het aantal penselen in OpenCanvas blijft flink achter bij dat van de concurrentie en ook het realisme ervan gooit geen hoge ogen. We missen de mogelijkheid om met allerlei exotische penselen te werken en de ondersteuning van tekentabletten beperkt zich hier tot drukgevoeligheid.

Pluspunt voor OpenCanvas is het feit dat u uw werk kunt opslaan als 'event'. Wanneer u zo'n bestand opent ziet u het werk compleet van de grond af opgebouwd worden.

TwistedBrush kent iets dergelijks ook, maar in OpenCanvas is het veel verder doorgevoerd. Dat maakt het programma populair bij hobbyisten die elkaar willen tonen
hoe ze een werkstuk hebben gemaakt. Er zijn heel wat leuke voorbeelden van event-bestanden op het forum van OpenCancas en juist toen wij aan dit artikel bezig waren werd dit forum ook in het engels toegankelijk. Wanneer u de proefversie downloadt kunt u deze bestanden blijven bekijken, ook na het verstrijken van de proefperiode.

Conclusie

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord