abonneren

MyPhotoFun

Digitaal gedrukte fotoboeken worden steeds populairder. Meestal wordt er naar de afdrukkwaliteit van de verschillende aanbieders gekeken, maar ook de benodigde software is van belang. We bekijken de software van MyPhotoFun.

De software van MyPhotoFun heeft een wat andere lay-out dan de andere programma's, maar dat maakt het niet beter of slechter. Erg onhandig is dat MyPhotoFun meteen wil weten hoeveel pagina's uw boek gaat krijgen. U moet namelijk kiezen voor bijvoorbeeld Album Medium 20 of Album Medium 50 in plaats van dat u gewoon kiest voor Album Medium en dan bij het maken wel ziet hoeveel pagina's het gaat worden. Het aantal pagina's ligt namelijk vast en is niet achteraf te veranderen.

U kunt geen foto's over meer dan één pagina plaatsen, niet in het binnenwerk en niet op de cover. De lay-outs zijn zelf aan te passen en een aangepaste lay-out kunt u opslaan. Twee of meer velden selecteren en dan automatisch uitlijnen is mogelijk, maar twee velden dezelfde afmetingen laten geven niet. Ook dit programma heeft veel te dominante achtergronden, die niet te bewerken zijn. Eigen foto's zijn ook te gebruiken (die moet u apart laden van de schijf), maar die zijn vervolgens ook niet te bewerken. U kunt het Foto bewerken-venster wel oproepen, maar daarin kunt u vervolgens niets doen als het om een achtergrondfoto gaat.

De mogelijkheden om foto's te bewerken zijn sowieso vrij beperkt met dit programma. U kunt helderheid en contrast aanpassen, een foto omzetten naar zwart-wit of sepia en een kadertje of een schaduw toevoegen. Dat is alles. Of foto's standaard bewerkt worden is onduidelijk, maar het lijkt er niet op en is ook niet aan of uit te zetten.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eigen achtergronden makkelijk te gebruiken
  • beperkte bewerkingsmogelijkheden
  • aantal pagina's van tevoren bepalen
MyPhotoFun ziet er afwijkend uit en heeft wat minpunten, maar over het algemeen werkt het pakket naar behoren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's

Nieuws headlines

Laatste reactie