abonneren

MyPhotoBook

Digitaal gedrukte fotoboeken worden steeds populairder. Meestal wordt er naar de afdrukkwaliteit van de verschillende aanbieders gekeken, maar ook de benodigde software is van belang. We bekijken de software van MyPhotoBook.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De software van MyPhotoBook is strak vormgegeven, maar relatief beperkt qua mogelijkheden. Zo kunt u geen foto's bewerken, behalve dat u ze zwart-wit kunt maken. Verder kunt u nog een kadertje om de foto maken, maar dat is het wel. Er is geen mogelijkheid om een schaduw aan een kader geven of om een foto te verdraaien en u kunt geen foto's of patronen als achtergrond gebruiken (een kleurtje kan wel).

De lay-outs zijn wel aan te passen en te bewaren, maar enige hulp bij dat aanpassen krijgt u niet. Als u bijvoorbeeld twee kaders netjes wilt uitlijnen, zult u dat volledig op het oog moeten doen, want de software kan dat niet automatisch voor u doen en u krijgt ook geen hulplijnen in beeld. Een foto als spread plaatsen is in het binnenwerk is wel weer mogelijk, maar een spread op de covers weer niet.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • software goed vormgegeven
  • geen foto als achtergrond
  • beperkt qua mogelijkheden
Al met al is MyPhotoBook een vrij basic programma dat ons niet erg kan bekoren. De enige bijzonderheid is dat u ook een kalender op een pagina kunt plaatsen, maar voor in een boek lijkt ons dat niet zo nuttig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's