abonneren

MotionStudio 3D

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Corel heeft zijn toch al imposante productassortiment uitgebreid met een nieuw pakket. Corel MotionStudio 3D is geschikt voor het maken van titels en animaties voor digitale videoproducties.

Het pakket is bedoeld voor zowel thuisgebruikers als professionals en biedt de mogelijkheid videoprojecten uit te breiden met titeleffecten, bewegende afbeeldingen en 3D-animaties. Je kunt de animaties die je hebt gemaakt eenvoudig exporteren naar videoclips, al dan niet met transparantie, of naar Flash-videobestanden. Hierdoor werkt MotionStudio samen met vrijwel alle videobewerkingspakketten.

MotionStudio heeft een eenvoudige interface die gebaseerd is op het vastleggen van de positie van een object op bepaalde tijdstippen, keyframes. Het pakket rekent daarna zelf alle tussenliggende posities uit om een vloeiende beweging te maken. De software kan prima overweg met 3D-titels en tekstanimatie, maar heeft ook complexere mogelijkheden zoals een deeltjessysteem. Daarmee zijn allerlei mooie effecten te maken, van vuur en explosies tot rook en water en als je een snelle grafische kaart hebt kan dat allemaal in realtime op het scherm. MotionStudio importeert ook vectorgraphics zoals ai, emf en wmf dus je bent niet gebonden aan het werken met tekst alleen.

Naast exporteren in de normale videoformaten (3gpp, avi, mov, mpeg, mp4 en wmv) kan het pakket ook series van bmp-, gif-, jpg- en tga-bestanden genereren en is het zelfs mogelijk om animated gif of Flash weg te schrijven. Ook kun je de 3D-bestanden exporteren zodat je deze in een volledige driedimensionale productie kunt gebruiken. Ook ondersteunt het pakket 3D-video voor anagliefe weergave systemen of systemen met naast elkaar geplaatste beelden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • veel exportformaten
  • duidelijke interface
  • niet heel goedkoop
MotionStudio is verkrijgbaar in het Nederlands en kost 90 euro. Geregistreerde gebruikers van Corel VideoStudio Pro X4 krijgen korting en betalen slechts 80 euro. Het is een leuk pakket waar je veel meer mee kunt dan alleen wat draaiende 3D-titels op een bruiloftsvideo. Als je een beetje creatief bent ingesteld kun je met MotionStudio 3D leuke producties maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie