abonneren

Mediabestanden terugvinden

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Foto’s ordenen
  3. > Foto’s ordenen met Picasa
  4. > Het serieuze werk: MediaMonkey
  5. > Windows Media Player
  6. > iTunes
Vrijwel iedereen gebruikt zijn computer voor het bekijken en beluisteren van verschillende media, maar vrijwel niemand heeft al die bestanden ook netjes in de mapjes Mijn Foto’s, Mijn Video’s en Mijn Muziek ondergebracht. Dat betekent vaak zoeken naar dat ene leuke filmpje of die ene foto. Tijd voor een spoedcursus ‘Mediabestanden terugvinden’.

Waar het bij het afspelen van mediabestanden vooral om gaat, is dat de software die je hiervoor gebruikt de bestanden in kwestie kan terugvinden. Organiseren van mediabestanden is daarom vaak niet iets wat je voor de hele pc doet, maar binnen de toepassing waarmee je de mediabestanden wilt afspelen. Daarom kijken we in deze workshop naar de mogelijkheden die er zijn binnen de populairste mediaprogramma’s.

Omdat Windows ervan uitgaat dat je mediabestanden netjes opslaat in de mappen Mijn Afbeeldingen, Mijn Video’s en Mijn Muziek, ontkom je er niet aan gebruik te maken van aanvullende programma’s. Een heel goed programma om video en muziekbestanden te ordenen, is MediaMonkey, waarvan de gratis versie voldoende functionaliteit biedt voor de meeste gebruikers. Wil je ook foto’s ordenen, dan biedt Google Picasa uitstekende mogelijkheden en filteropties. Op beide programma’s gaan we wat dieper in.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: mediabestanden

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord