abonneren

Magix Xtreme Photo en Graphic Designer 2

Magix brengt een nieuwe versie uit van Xtreme Photo & Graphics Designer. Het pakket is een suite voor het werken met diverse grafische media. Voor zowel het bewerken en beheren van foto's als voor het maken van vectorillustraties biedt het pakket een oplossing.
Magix mikt duidelijk op de enthousiaste amateur en op de kleine ondernemer die af en toe een grafische toepassing nodig heeft.

Mogelijkheden

Het pakket heeft een taakgerichte interface en vraagt bij het opstarten duidelijk naar wat u wilt doen. Als u bijvoorbeeld kiest voor het verwijderen van rode ogen, dan start het pakket automatisch de bijbehorende software uit de suite op. Deze manier van werken is helder en duidelijk, ook voor wie het pakket niet elke dag gebruikt. Zowel het fotobewerkingspakket als het illustratiepakket bevat alle functionaliteit die u kunt verwachten van zo'n toepassing. De mogelijkheden zijn voor normaal gebruik ruimschoots voldoende.

Nieuwe mogelijkheden

Het pakket bevat sinds de release van vorig jaar verbeteringen en uitbreidingen. Allereerst is het aantal 'niet-destructieve filters' flink uitgebreid. U kunt dus – zonder enig kwaliteitsverlies – net zo lang aan uw foto blijven sleutelen totdat het resultaat naar wens is. Ten tweede kan het pakket eenvoudig panoramafoto's maken door losse foto's aan elkaar te plakken. Dit gebeurt vrijwel automatisch.

Say cheese!

Ook nieuw is dat Magix het pakket Reallusion Face Filter Studio SE meelevert. Met deze applicatie kunt u gezichtsuitdrukkingen op bestaande foto's veranderen en onregelmatigheden uit portretten verwijderen. U selecteert een portretfoto en schuift met de muis een aantal punten op de juiste plaats. Deze punten bepalen de plaats van de oog- en mondhoeken en de neus. Daarna kunt u in een menu kiezen uit een groot aantal emoties en gezichtsuitdrukkingen die automatisch worden doorgevoerd. U kunt uw lach omzetten in boosheid of verdriet – of omgekeerd. Echt veel meer dan een gimmick is deze toepassing niet. Aardig, maar de lol is er snel vanaf.

Drie dimensies

Een wél handige uitbreiding is dat het pakket een tweedimensionaal logo kan omtoveren in een driedimensionaal object. U kunt dit logo daarna onder elke gewenste hoek draaien en automatisch exporteren naar allerlei formaten, waaronder zelfs geanimeerde gif- of flashvideobestanden. Handig voor op uw website.

RAW

Voor de enthousiaste fotograaf is ondersteuning van de diverse raw-formaten aanwezig. Wij testen met drie professionele foto's gemaakt met een Nikon D50, Nikon D80 en een Fuji S2 Pro. Het pakket importeert de foto's braaf zoals beloofd, maar ze worden echter direct en automatisch omgezet in een normale bitmap. Het achteraf aanpassen van bijvoorbeeld de kleurtemperatuur is dus niet mogelijk, waarbij direct het grote voordeel van het gebruik van raw-bestanden grotendeels vervalt.

CONTENT

Waar Magix sterk in blijft, zijn de meegeleverde sjablonen en content. Hiermee is het mogelijk om zeer snel creatieve ontwerpen te produceren. Zeker voor de kleine ondernemer is dit pure tijdwinst en efficiëntie, maar ook voor de amateur die probleemloos een fotoboek wil maken is dit een goede optie. De nieuwe versie bevat vijftig nieuwe sjablonen voor diverse toepassingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • prima combinatie van fotobewerking en grafisch pakket
  • instant 3d
  • geen echte raw-ondersteuning
Magix heeft met de nieuwe versie van deze artistieke suite een prima product voor de segmenten waarop ze zich richten: de kleine ondernemer en de enthousiaste amateur. Zowel het fotopakket als het illustratiepakket werken prima en zijn zeker goed bruikbaar voor het maken van goede en solide publicaties. Het toevoegen van Reallusion Face Filter Studio SE heeft volgens ons niet echt een meerwaarde. De prijs-prestatieverhouding van het pakket is echter zeer goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Laatste reactie