MAGIX Fotostory 2015 Deluxe, levendige fotopresentaties

Wie meer wil doen met foto’s, kan Fotostory 2015 Deluxe van MAGIX eens uitproberen. Met dit softwarepakket flans je eenvoudig kant-en-klare fotopresentaties in elkaar. Naast kiekjes voeg je ook filmpjes, muziek en speciale effecten aan de diavoorstelling toe. We bekijken hoe Fotostory 2015 in de praktijk presteert.
Fotostory 2015 is een prima pakket om een leuke diavoorstelling van je foto’s te maken. Zo zijn er talloze opties voorhanden om de vormgeving van de presentatie naar eigen smaak in te richten. Fijn is bovendien dat er veel grafische effecten beschikbaar zijn waarmee je het project nog meer glans geeft. We vinden wel dat MAGIX zijn gebruikers iets meer op sleeptouw mag nemen, want aan het begin is aan het even zoeken naar de juiste werkwijze. Een korte introductie van de belangrijkste gereedschappen zou bijvoorbeeld een welkome aanvulling zijn. Heb je de software eenmaal onder de knie, dan staat niets je meer in de weg om maximaal van de mooiste foto’s te genieten.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Veel mogelijkheden
  • Acht multimediasporen
  • Fraaie effecten
  • Minpunten
  • Filmsjablonen niet aanpasbaar
  • Toevoegen video’s lastig
  • Vereist veel gewenning

Voor de installatie is wat geduld vereist, want het duurt al gauw een kwartier voordat je met de software aan de slag kunt. In het projectvenster voorzie je maximaal acht sporen van multimedia. Ruim voldoende dus om een levendige fotopresentatie te maken. Nadat alle gewenste afbeeldingen aan de tijdlijn zijn toegevoegd, voeg je naar hartenlust titels, effecten en overgangen toe. Het toevoegen van filmbestanden gaat vergeleken met foto’s iets lastiger. Wanneer we bijvoorbeeld een mts-bestand willen gebruiken, is het noodzakelijk om eerst een uitbreidingspakket te downloaden. Mov-bestanden accepteert het programma zelfs helemaal niet. Wel is er in de 2015-versie ondersteuning voor het xavc-formaat. 

MAGIX Fotostory 2015 Deluxe

In Fotostory 2015 staan er een heleboel effecten klaar waarmee je de voorstelling kunt verfraaien.

Nieuwigheden

Vergeleken met de vorige versie heeft de Duitse uitgever Fotostory 2015 uitgerust met diverse nieuwigheden. Zo is er een bibliotheek met verse filmsjablonen beschikbaar waaraan je eigen foto’s kunt toevoegen. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf voor de aankleding van de presentatie hoeft te zorgen, zodat het weinig tijd kost om het project af te ronden. Houd er wel rekening mee dat filmsjablonen niet zo flexibel zijn. Er zijn bijvoorbeeld nergens opties voorhanden om extra dia’s toe te voegen of de tijdsduur van een foto te verlengen. MAGIX heeft het archief met muziek en geluiden aangevuld, zodat je nu meer keuze hebt om deuntjes toe te voegen. Het staat je natuurlijk ook vrij om eigen muziek in de voorstelling te gebruiken. Verder is er een functie om het volumeniveau te normaliseren Dat is vooral handig wanneer je verschillende muziekstukken en filmpjes in de presentatie verwerkt. Zodra je de fotopresentatie hebt afgerond, brand je het project op dvd of blu-ray. Als alternatief kun je de diavoorstelling ook rechtstreeks op YouTube of Facebook publiceren.

MAGIX Fotostory 2015 Deluxe

Filmsjablonen zijn weliswaar een lust voor het oog, maar daarentegen valt er weinig aan de presentatie te wijzigen.

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto, foto's, diavoorstelling, slideshow, fotostory, fotopresentatie