abonneren

Magix Foto Story Easy

Foto Story Easy is de opvolger van Magix Foto’s op cd en dvd. Easy is het zeker. Na het importeren van foto’s (jpg, bmp, gif, tiff) worden de afbeeldingen op een overzichtelijk storyboard geplaatst. Schakel vooral even over naar de tegelweergave om foto’s snel in de juiste volgorde te kunnen plaatsen en om afbeeldingen te verwijderen.

De interface van Foto Story Easy is zeer overzichtelijk. Onderin staat de balk met foto’s. Individuele foto’s zijn snel te verwijderen, te roteren of van duur te veranderen. Tevens kun je hier al overgangen plaatsen en met een muisklik de foto’s beeldvullend maken.

Aan de rechterkant staan de middelen om de fotoshow te verrijken. Met de schuifbalken kun je contrast, helderheid en scherpte bijregelen. Ook een functie om de foto automatisch te corrigeren ontbreekt niet. Met eenzelfde gemak zijn kleuren te herstellen, de witbalans aan te passen, rode ogen te verwijderen en de verzadiging te regelen.

Foto Story Easy beschikt over bijna twintig sjablonen om statische foto’s dynamisch te maken of om speciale kleureffecten toe te passen. De dynamische bewegingen zijn ook handmatig in te stellen. Tenslotte vinden we nog tabbladen om een uitsnede te kunnen maken of om de positie of grootte van een foto te veranderen. Het enige wat hier ontbreekt zijn de mogelijkheden om foto’s over elkaar heen te plaatsen of om meerdere foto’s tegelijkertijd te tonen.

Voor achtergrondmuziek en voor ingesproken commentaar is elk één spoor beschikbaar. Het volume is per spoor met schuifbalken in te stellen. Automatisch faden kan via de rechtermuisknop. Tenslotte is de fotoshow nog te voorzien van statische of dynamische titels.

De fotoshow is eenvoudig te exporteren naar dvd, bluray en avchd-dvd, maar ook naar mpeg-2, mpeg-4 en wmv. De kwaliteit is prima. Magix Foto Story Easy is een aanrader voor iedereen die snel even een leuke fotoshow wil presenteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Fotografie