abonneren

Magix 3D Maker

Met Magix 3D Maker maakt u heel eenvoudig leuke, geanimeerde 3D-titels voor op uw website of in uw zelfgemonteerde filmpje.

De interface van Magix 3D Maker komt ons bekend voor, en dat klopt: Magix 3D Maker is identiek aan Xara 3D 6. Het enige verschil is de extra optie om gemaakte animaties te exporteren naar het cfx-bestandsformaat, zodat u ze kunt importeren in bijvoorbeeld Magix Video Deluxe of Foto's op cd & dvd. De interface is simpel en gebruiksvriendelijk. Alle opties van 3D Maker worden in drie verschillende navigatiebalken geactiveerd. Na het invoeren van een titel kunt u de voor- en achtergrondkleur, de diepte van het 3D-beeld, de randen, schaduwen en motieven aanpassen. Bij al deze mogelijkheden verschijnen in de taakbalk automatisch de verschillende opties die u kunt toepassen.

Behalve met kleuren, kunt u ook spelen met vier lampen om uw titel uit te lichten. Per lamp kunt u de kleur instellen en met de muis de hoek en de afstand bepalen ten opzichte van de titel. Soms is het lastig om het effect van een lamp te zien en het is niet mogelijk om één lamp uit te schakelen. Van de opgemaakte titel kunt u desgewenst een knop of bord maken waarvan u de kleuren zelf bepaalt.

Met de Animation Picker kunt u één van de voorgedefinieerde animaties kiezen. Dit is makkelijker dan zelf een animatie maken, want dat werkt niet echt nauwkeurig. Uw geanimeerde titel kunt u exporteren naar een avi-, flash- of gif-bestand of screensaver.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel voorgedefinieerde sjablonen
  • gelijk aan Xara 3D 6
  • beperkte animatiemogelijkheden
Magix 3D Maker kan leuke dingen doen met teksten en titels, maar u bent helaas niet volledig vrij in uw creativiteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie