abonneren

Maak een pentekening van je foto

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Kleur aanpassen
  3. > Kleur terugbrengen
  4. > Kleur verwijderen
  5. > Laagmodus veranderen
  6. > Nieuwe laag
De meeste beeldbewerkingsprogramma's hebben wel een filter waarmee je een pentekening van je foto kunt maken, maar die standaard filters geven ook een standaard effect. Daarom gaan we het in deze workshop anders doen, met meer invloed op het eindresultaat.

Een foto omzetten naar een 'pentekening' kan een heel leuk effect zijn, en de meeste beeldbewerkingsprogramma's hebben dan ook wel een filter waarmee je dat in één keer kunt doen. Zulke filters kunnen fraaie resultaten geven, maar het grootste nadeel is dat die resultaten altijd min of meer hetzelfde zijn, waardoor het al snel een voorspelbaar trucje begint te worden. Daarom gaan we in deze workshop zelf aan de slag, met een techniek die je uitgebreid kunt aanpassen om per foto een ander effect te krijgen. We gebruiken hiervoor Adobe Photoshop Elements, maar met het 'grote' Photoshop kan het uiteraard ook, en ook in Paint Shop Pro zal je dit zonder veel moeite kunnen nadoen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Foto & grafisch

Tags: workshop, pentekening

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord