abonneren

Irfan View 4.23

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Wellicht brengt Irfan View 4 uitkomst.

Irfanview bestaat al heel wat jaren en is ontstaan uit een fotoviewer die ook bestandsformaten kan converteren. Dit laatste kan het pakket dan ook als de beste. Irfanview ondersteunt namelijk het bijzonder grote aantal van meer dan 120 grafische bestandsformaten. De uitgebreide conversies kunnen in batches worden uitgevoerd, wat in de praktijk erg handig is.

Het pakket kan helderheid-, contrast-, kleurverzadiging-, scherpte- en rode-ogenbewerkingen uitvoeren en heeft zelfs een flink pakket aan effectfilters aan boord. Ook het e-mailen van foto's en het uploaden naar een server behoren tot de mogelijkheden. Een erg handige optie is dat het pakket eenvoudig contactsheets kan maken van een set geselecteerde foto's.

Helaas is het pakket voor het organiseren van uw fotocollectie minder handig. Het kan alleen met de bestaande mapstructuur werken. U kunt de foto's niet op andere manieren overzichtelijk sorteren. Het maken van albums en fotogroepen is niet mogelijk.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer uitgebreid
  • eenvoudig in gebruik
  • minder geschikt voor beheer en organisatie van collecties
Irfanview is een oudgediende en gezien zijn mogelijkheden is dat ook zeker terecht. Echter is Irfan View minder geschikt voor het beheren en organiseren van foto-collecties.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: irfan

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord