abonneren

'iPhone populairder fototoestel dan Nikon-modellen'

Online fotodienst Flickr merkt dat de iPhone inmiddels een populairder apparaat is om foto's mee te maken dan een daadwerkelijk fototoestel van Nikon. Dat blijkt nu uit een jaaroverzicht over heel 2014.

Het afgelopen jaar plaatsten meer dan 100 miljoen gebruikers in totaal meer dan 10 miljard foto's op Flickr. In de meeste gevallen zijn de foto's gemaakt met een camera van Canon (13.4 procent).

Camera's van Apple eindigen met 9.6 procent op de tweede plaats en camera's van Nikon op de derde met 9.3 procent. In 2013 zaten de twee nog andersom in de top 3. Nikon had destijds een aandeel van 8.8 procent en Apple een aandeel van 7.7 procent. Samsung en Sony wisselden ook van plaats. Camera's van Sony worden in 2014 meer gebruikt dan die van Samsung.

Mobiele camera's

Wanneer wordt gekeken naar mobiele camera's specifiek, dan domineert Apple ook. Foto's worden voornamelijk gemaakt met de iPhone 5. De rest van de top 10 wordt tevens gedomineerd door Apple.

Pas op de vijfde plaats eindigt de Samsung Galaxy S3, en de S5 haalt de zesde plaats. Flickr-gebruikers maken daarnaast vaker foto's met een iPad dan met een HTC One.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: Nikon, Flickr