abonneren

Interior Designer 8

"Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten." Een verschrikkelijke tegelwijsheid, maar er zit wel een kern van waarheid in - zeker bij het inrichten of bouwen van een huis. Daar zijn enorme kosten aan verbonden, dus dat moet in één keer goed gebeuren. Gelukkig zijn er interieur-ontwerppakketten – die hier bij helpen.
Vandaag kijken we naar Interior Designer 8.

Met Interior Designer kunt u alleen uw huis en interieur ontwerpen. Het beginscherm biedt u de optie verschillende instructiefilmpjes te bekijken of de handleiding door te pluizen. Daarna kunt u alleen de stijl van uw huis kiezen (Amerikaans, buitenhuis), waarna u belandt bij een leeg scherm. De interface is erg simpel maar daardoor ook onduidelijk. Er zijn geen zichtbare sjablonen van huizen of een knop om een vloer aan te brengen en we zien ook geen knoppen met tekenmiddelen. Omdat dit een downloadversie is, kunnen we niet naar de instructiefilmpjes kijken, dus lopen we alle menu's af. Uiteindelijk vinden we een optie waarmee we de House-wizard kunnen starten. Daarna verschijnen er allemaal losse elementen op het scherm, die we zelf moeten positioneren om er vervolgens een muur omheen te maken.

Nadat we een kamer hebben gecreëerd, willen we het resultaat bekijken in 3D. Er zit nergens een knop en u kunt dus niet schakelen tussen het plan en de 3D-weergave. U moet hiervoor in het menu de 3D-optie kiezen en een selectie maken waarna het geheel wordt gerenderd. Keert u terug naar het plan, dan moet u de 3D-weergave afsluiten en de volgende keer opnieuw activeren – omslachtig.

De catalogus ziet er verzorgd uit, maar heeft een beperkte keuze. Objecten naar het plan slepen is geen enkel probleem. Lastiger wordt dit in 3D. De objecten zijn niet goed te positioneren en verschijnen overal waar u ze niet wilt. Om een stoel daarna te verplaatsen, verschijnt er een aantal punten waarop u moet klikken om alles te kunnen roteren of te verslepen. Dit kost veel tijd en het resultaat is mager. Gelukkig is het wel eenvoudig de objecten van andere texturen te voorzien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • objecten zijn gemakkelijk van andere texturen te voorzien
  • 3D bewerkingen zeer omslachtig
  • onduidelijke interface
  • geen instructiefilmpjes in de downloadversie
  • beperkte catalogus
Interior Designer valt tegen in helderheid en gebruiksgemak. Gecombineerd met een beperkte catalogus en beperkte functionaliteit, is dit geen aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: