abonneren

IntelliPlus Basic 6.5

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Easy Computing IntelliPlus Basic 6.5 van Easy Computing is een veelzijdig CAD-pakket voor het maken van technische tekeningen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het bestandsformaat van het bekende pakket AutoCAD is zo populair, dat er een speciaal technologieconsortium is opgericht dat programmabibliotheken beschikbaar stelt om dit formaat te lezen en te schrijven: het IntelliCAD-consortium. De leden van dit consortium zijn vrij om bovenop deze bibliotheken hun eigen CAD-pakket te bouwen, te marketen en te verkopen. Hierdoor bestaan er relatief goedkope CAD-pakketten die compatibel zijn met AutoCAD en een zeer hoge kwaliteit bieden voor een lage prijs.

Een van deze pakketten is IntelliPlus Basic 6.5 van Easy Computing, een veelzijdig CAD-pakket voor het maken van technische tekeningen. Het pakket kan zonder gegevensverlies AutoCAD-bestanden uitwisselen en is daarom bijzonder geschikt voor wie af en toe CAD-bestanden van anderen inleest en bewerkt, maar geen behoefte heeft aan een volledig en vooral duur CAD-pakket.

Het pakket werkt met lagen en kan naast technische tekeningen ook 3D-ontwerpen die gemaakt zijn met 3D ACIS afbeelden. Handig is de slimme gebruikersinterface die tijdens het tekenen de cursor automatisch verankert op onder meer middelpunten, geprojecteerde snijpunten, loodlijnen, uiteinden en hoekpunten. Ook prettig is dat de gebruikersinterface kan werken in twee modi: beginner of geavanceerd. De gehele gebruikersinterface is in het Nederlands. Een papieren handleiding van zeer goede kwaliteit wordt meegeleverd.

Het pakket ondersteunt externe referenties (X-refs) naar andere tekeningen. Wijzigingen in een object in een tekening worden dus efficiënt en automatisch doorgevoerd in alle andere tekeningen die dit object ook bevatten. Uitgebreide mogelijkheden om uw tekeningen te printen, maken het geheel compleet. Helaas is het tekenen van driedimensionale objecten beperkt. Maar dit is ook niet de reden waarvoor u dit pakket moet aanschaffen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compatibel met het AutoCAD dwg-formaat
  • lage prijs
  • Nederlandstalig
  • minder uitgebreid dan volledig CAD-pakket
  • tekenen van 3D-vormen beperkt
IntelliPlus Basic 6.5 is minder uitgebreid dan andere programma's maar wel compatibel en niet duur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: