abonneren

Hairmaster 4

Hebt u altijd al eens willen weten hoe een bepaalde coupe u staat? Dos uzelf thuis met uiteenlopende kapsels uit, met Hairmaster 4.

De interface is eenvoudig en kleurrijk met roze tinten. Het programma lijkt dan ook voornamelijk op vrouwen gericht te zijn. Dat blijkt ook uit het feit dat een vrouw veel meer vragen moet invullen en adviezen krijgt dan een man. Wilt u als man zijnde dus ook uitgebreide schoonheidsadviezen, dan moet u in het programma aangeven dat u een vrouw bent. Voor de verdere uitwerking maakt dit niet uit.

U dient eerst een foto van uzelf in te laden, eventueel via uw scanner. Na het inladen moet u met een dradenframe aangeven waar uw ogen en lippen zitten en hoe de uw hoofd is gevormd. Daarna kunt u diverse kapsels, beschikbaar voor zowel mannen, vrouwen als kinderen, op uw hoofd loslaten. De kapsels zijn aan te passen met kleuren en diverse tools. Helaas zijn deze niet allemaal even handig. Zo is de schaar niets meer dan een gummetje. U kunt niet in één keer een flink stuk haar afknippen. Ook missen we alternatieve kapsels, zoals bijvoorbeeld hanenkammen en het is ook niet mogelijk om uzelf kaal te maken. Voor de mannen zijn er baarden en snorren aanwezig, maar het aanbod is karig. Verder is er nog een heel scala aan accessoires, zoals brillen, oorbellen en zelfs make-up beschikbaar. Behalve de eindresultaten uitprinten, kunt u ook uw project opslaan als afbeelding.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudig te gebruiken
  • kapsels in alle kleuren
  • weinig alternatieve kapsels
  • tools niet altijd even handig
Hoewel Hairmaster 4 best grappig is, valt er nog genoeg aan te verbeteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's

Laatste reactie