abonneren

Google verkoopt SketchUp

3D-ontwerptool SketchUp heeft zich ontwikkeld tot een van de populairste gratis tools van Google. Desondanks verkoopt de zoekgigant het programma nu, een opvallende zet voor het bedrijf dat zijn diensten wel eens sluit maar bijna nooit verkoopt.

Google is bekend geworden om zijn vriendelijke omgeving waar werknemers ideeën tot producten uit kunnen bouwen en geen plan te gek is. Toch ontkomt het bedrijf niet aan selectie. Een dienst als Google Buzz bleek niet succesvol te zijn en werd gesloten. Verkopen doet Google echter niet vaak. In de geschiedenis van het bedrijf is alleen Google Radio Automation verkocht (aan WideOrbit). De verkoop van 3D-modelleringspakket SketchUp is dus opvallend.

Vooralsnog is SketchUp nog steeds gratis te downloaden bij Google. Trimble is echter een professioneel bedrijf dat SketchUp mogelijk gaat integreren met zijn andere producten. Een gratis versie moet beschikbaar blijven, maar nog niet duidelijk is of die op gelijke tred ontwikkeld wordt. De uitgebreide community die is opgebouwd rond het product is verdeeld. Sommigen loven de overname, omdat SketchUp bij een bedrijf terechtkomt dat 3D-modelleren ook echt als core business heeft. Anderen vrezen dat de gratis versie minder aandacht zal gaan krijgen.

Bron: SketchUp blog

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: sketchup