abonneren

Geen Flash voor Android 4.1

Adobe is duidelijk over het einde van Flash voor mobiele toepassingen. Zo heeft het bedrijf opnieuw bevestigd dat er geen ondersteuning komt voor Flash in Android 4.1

Adobe zegt hiermee niet dat de Flash Player het niet zal doen, maar het bedrijf zal het niet ondersteunen en helpt niet als een webbrowser-plugin niet wil installeren of werken.

Sterker nog. Adobe zal de mogelijkheid om Flash te installeren uit de Google Play Store na 15 augustus stoppen. Het is dan niet langer mogelijk als nieuwe gebruiker Flash te installeren. Wel blijft het bedrijf updates en belangrijke foutreparaties aan bestaande gebruikers beschikbaar stellen. Adobe beveelt Flash-gebruikers die hun toestel upgraden van Android 4 naar Android 4.1 aan om de Flash Player te de-installeren om obscure fouten te voorkomen.

HTML5 heeft de toekomst

Volgens Adobe zijn grafische webtoepassingen met HTML5 de toekomst voor smartphones en tablet. Zo krijgt Apple toch nog gelijk en is een van de veelbejubelde voordelen van Android ten opzichte van iOS historie geworden.

Bron: Engadget

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: Flash