abonneren

Faststone Imageviewer 3.7

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Maak de boel weer op orde met Faststone Imageviewer 3.7.

De Faststone Image Viewer is een pakket dat geschikt is voor zowel het beheer van uw fotocollectie als het aanpassen van foto's. Het kent geen albumstructuur, dus u bent gebonden aan de bestaande mappenindeling die op uw schijf aanwezig is. Wel kunt u mappen als 'favoriet' kenmerken, zodat ze snel terug te vinden zijn in een dropdownmenu. Het uiterlijk van het pakket past u naar smaak aan door een andere skin te kiezen. Er worden er een aantal meegeleverd.

De mogelijkheden voor het aanpassen van foto's zijn uitgebreid. Als u een foto wilt aanpassen, wordt deze schermvullend weergegeven. Beweegt u nu de muis naar een van de zijden van het scherm, dan wordt een menu met functies en opties zichtbaar. Het pakket kan veelvoorkomende aanpassingen uitvoeren, zoals kleurcorrectie, helderheid en contrast aanpassen, afmetingen wijzigen, rode ogen verwijderen en verscherpen en vervagen. Ook zijn er een paar effectfilters beschikbaar. Een leuke extra is de mogelijkheid om contactsheets te maken, die het pakket als pdf-bestand wegschrijft.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • grote functionaliteit voor zowel beheer als aanpassen van foto's
  • geen albumfunctionaliteit
  • geen tagging
Faststone Imageviewer is een handige fotobeheer tool met een hoop functies. We kunnen alleen geen albums maken en foto's taggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: faststone

Nieuws headlines

Laatste reactie