abonneren

eMindMaps

Overzicht krijgen over een uitgebreid onderwerp of een complex probleem is soms erg lastig. Een mindmap kan je daarbij helpen. Vandaag getest: eMindMaps.

None

eMindMaps heeft te weinig functies en komt wat dat betreft tekort.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • gemakkelijk in het gebruik
  • Minpunten
  • weinig nuttige library-afbeeldingen
  • weinig exportmogelijkheden
  • library in emf-formaat

eMindMaps is een behoorlijk klein, eenvoudig mindmap programma dat is ontwikkeld door softwarebedrijf Mindjet. Het programma is gratis en wordt door Mindjet niet meer bijgehouden, maar is nog wel te downloaden vanaf mindmap.nl.

eMindMaps is behoorlijk gemakkelijk in het gebruik en het programma behoeft dan ook weinig uitleg. In het centrum van het scherm is er het grote veld met een template van een mindmap. Vanaf de randen van het scherm kan je afbeeldingen en objecten in het scherm slepen. Aan de rand vindt je ook de mogelijkheid hyperlinks of snelkoppelingen naar documenten toe te voegen. Je kunt bij wijze van spreke in een oogopslag zien wat eMindMaps te bieden heeft.

Beperkingen

Hoewel eMindMaps behoorlijk makkelijk te gebruiken is, zijn er toch ook wel beperkingen aan het programma. Zo hebben de afbeeldingen die standaard in de library van het programma staan niet echt een zakelijk karakter, waardoor ze niet goed voor een werkpresentatie kunnen worden gebruikt (de afbeeldingen zien eruit als met de pen getekend). Het is mogelijk eigen afbeeldingen in de library te plaatsen, maar die hebben het ongebruikelijke emf-formaat. Ook een optie als het aanpassen van het font is bij eMindMaps weggestopt en kan daardoor lastig zijn.

Weinig export

Net als bij Freeplane en Edraw is het niet mogelijk onderwerpen willekeurig in het veld te plaatsen en zit je vast aan een vooropgezette structuur. Ook de exportfunctie is relatief beperkt. De mindmap is bijvoorbeeld niet uit te draaien in Word of Excel of als pdf. Daar staat weer tegenover dat de printfunctie naar voren is gehaald en je relatief nauwkeurig kunt aangeven hoe de print eruit komt te zien. eMindMaps is zodoende onder andere geschikt om in korte tijd een overlegdocument te maken voor een vergadering. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Grafisch, Mindmaps