abonneren

Edraw Mindmap 6

Overzicht krijgen over een uitgebreid onderwerp of een complex probleem is soms erg lastig. Een mindmap kan je daarbij helpen. Vandaag getest: Edraw Mindmap 6.
Score
80
  • Pluspunten
  • uitgebreide plaatjesbibliotheken
  • Office-look and feel
  • Minpunten
  • weinig aandacht besteed aan tekst

None

Wanneer je vooral tekeningen of mooie plaatjes wilt maken, is Edraw de beste keuze.

Het mindmapprogramma Edraw blinkt vooral uit in design- en tekenmogelijkheden. Het is erg eenvoudig allerlei afbeeldingen in je mindmap te slepen en de ideeënballonnen speciale vormen te geven. Bovendien zijn de bibliotheken met icons en images bijzonder uitgebreid en kun je vrij eenvoudig eigen bibliotheken toevoegen. Omdat het tekenen zo'n grote rol heeft bij Edraw is het programma onder andere geschikt om een uitgebreide poster te maken. Opvallend is wel dat je als gebruiker niet de mogelijkheid hebt de structuur van je mindmap ingrijpend te veranderen. Je zit dus steeds vast aan dezelfde saaie boomstructuur.

Het aardige aan Edraw is dat het zo'n beetje dezelfde look and feel heeft als Microsoft Office 2010. Als je bekend met Office zal Edraw erg intuïtief werken. Ook zijn veel functies die je in Office hebt ook aanwezig in Edraw. Zo kun je met Edraw Mindmap kiezen uit een aantal vooropgezette mindmapsjablonen en heb je de keuze uit uitgebreide kleurenschema's om het uiterlijk van de mindmap snel te veranderen. Ook kan Edraw exporteren naar Word, PowerPoint en Excel, wat handig kan zijn wanneer je de mindmap wilt verwerken in een presentatie.

Hoewel het tekenen in Edraw dus veel aandacht heeft gekregen, is er aan het toevoegen van tekst in de mindmap beduidend minder tijd besteed. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om grote tekstblokken of hyperlinks in te voegen, maar je kunt geen eigen notitieblok aan een ideeballon hangen. Het is zodoende minder geschikt als werkdocument waarin je bijvoorbeeld de voortgang en taakverdeling van een project bijhoudt. Overigens behoort het invoegen van een tabel met gegevens wel tot de mogelijkheden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Mindmaps, edraw

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord