abonneren

Digital Foto Maker 2006

Staat uw pc bomvol digitale foto’s en hebt u geen idee meer waar de foto’s van Frankrijk 2003 beginnen en die van Sinterklaasavond 2005 eindigen? Met fotobeheersoftware houdt u overzicht. Wij bekijken Magix Digital Foto Maker 2006.

Wie het pakket voor het eerst ziet, zal schrikken van de vele knoppen en uitklapvensters. U moet even stoeien en proberen voordat duidelijk wordt hoe één en ander werkt.

De fotomanager is verantwoordelijk voor het centrale beheer van uw collectie. Hier kunt u (sub)categorieën maken, fotomappen definiëren, foto’s bekijken op datum en fotoalbums aanmaken en selecteren. Met de Verkenner zoekt u op de pc naar foto’s die u op verschillende manieren kunt weergeven. Geselecteerde foto’s wijst u toe aan categorieën of aan een fotoalbum. Helaas kan het programma niet overweg met foto’s die op andere pc’s of netwerkschijven staan.

Handige functies


Vanuit Digital Foto Maker kunt u de bekende bewerkingen doen (zwart-wit, rode ogen, helderheid-contrast en kleuren). Voor geavanceerdere bewerkingen (effecten, titels en panoramabeelden) moet u Foto Clinic starten. Dit programma is geïntegreerd in Digital Foto Maker en een gratis nieuwe versie kunt u downloaden op de site van Magix.
Uw fotoalbums kunt u verfraaien met muziek, maar het is niet mogelijk om de muziek in te korten. Daarnaast is er geen ‘tijdlijn’, zodat het lastig is om het album tegelijk met de muziek te laten stoppen.

Eenmaal samengestelde fotoalbums kunt u exporteren of met een wachtwoord beveiligen. Exporteren naar cd of dvd, mobiele telefoon en video verloopt probleemloos. Exporteren naar schermbeveiliging, bureauachtergrond of zelfstandig exe-bestand lukt echter niet. Volgens Magix komt dit door een bug waarvoor inmiddels een patch moet zijn uitgebracht.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel en overzichtelijk rubriceren
  • goedkoop
  • geen afbeeldingen inladen van netwerk of externe schijf
  • bug in exportmogelijkheden
 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's

Laatste reactie